Van kampeerpaspoort tot Wifi

De historie van ’t Woutershok gaat ruim 50 jaar terug in de tijd. In 1963 toverde Staatsbosbeheer het bosveldje om tot een kampeerterrein. En daar streken vele gezinnen neer voor hun jaarlijkse vakantie. Voor zeven gulden per week stond je – de koning te rijk – naast andere geluksvogels. Het toerisme op Texel neemt in die tijd een grote vlucht. Waar Oudeschild traditiegetrouw de ‘thuishaven’ van TESO was, verrees aan de zuidpunt van Texel een nieuwe aanlegsteiger voor een grotere veerboot.

Vlag omhoog

Kamperen was een populair tijdverdrijf. Maar wie denkt dat ‘Jan en alleman’ een plekje op ‘t Woutershok kon reserveren, komt bedrogen uit. Staatsbosbeheer hanteerde een heuse kampeertest. Kon je bijvoorbeeld een tent foutloos opzetten? Dan kreeg je het felbegeerde kampeerpaspoort. In 1974 hadden Texelgangers het kamperen genoeg onder de knie, vonden de boswachters. Je mocht toen zonder papieren met de tent of caravan het terrein op. Het sanitair was het eerste jaar, voor hedendaagse begrippen, behoorlijk spartaans. Het startte met een greppel in het bos. Stond de vlag omhoog, dan was de ‘wc’ bezet. Tot vreugde van het kampeerdersgezelschap kwam er een toiletgebouw; er volgde snel een tweede voorziening. De rust, gemoedelijkheid en bijzondere locatie konden op waardering rekenen. Oud-huisarts Wolff, kampeerder van het eerste uur, schreef in 1965 een ballade over ’t Woutershok. Wij koesteren het vergeelde papiertje met liefde!

Meer kampeerverhalen? Lees het interview!

Voor Staatsbosbeheer stond, hoe kan het ook anders, respect voor de natuur voorop. Eind oktober werd het terrein vijf maanden lang teruggegeven aan de natuur. Die traditie houden wij graag in ere. Zodra de laatste caravans de weg opdraaien, gebeurt op ’t Woutershok het onderhoud; snoeien, sloten maaien, gras zaaien en meer!

Trotse eigenaar

In 1995 besloot Staatsbosbeheer zeven kampeerterreinen door het heel Nederland af te stoten. ’t Woutershok stond ook op de nominatie. Onze familie (De Graaf) was al 28 jaar het ‘gezicht’ van de camping. Nu kregen wij de kans om eigenaar te worden van deze bijzondere plek. Die grepen we met beide handen aan! Eén ding was duidelijk; het groene en natuurlijke karakter moest overeind blijven. Bovenaan ons verlanglijstje: meer kwaliteit voor de gast. Vanaf 1999 hebben we flink geïnvesteerd in de voorzieningen op de camping!

1999-2000 * Sanitair paviljoen
Twee verouderde toiletgebouwen maken plaats voor een vijfsterren sanitair paviljoen. Centraal op het terrein, met de nodige luxe zoals hete luchtverwarming en aparte ruimtes voor baby’s en mindervaliden.

2005 * Comfortplaatsen
Alle kampeerplaatsen ondergaan een metamorfose. Ze worden omgedoopt tot Comfortplaatsen, met een vuilwaterafvoer, wateraansluiting en zwaardere stroomaansluiting. Een gewijzigde indeling betekent dat alle plaatsen even ruim worden.

2006 * Receptie
Na de kampeervelden is het de beurt aan onze receptie. We kiezen bewust voor een ontwerp dat past in het landschap. Details uit de oude receptie, zoals karakteristieke raampjes, komen erin terug. Ook de werkplaats krijgt een ruimte in het pand.

2009 * Draadloos internet
Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. En dat geldt ook voor vakantie. Op ’t Woutershok komt een netwerk, zodat elke comfortplaats beschikt over draadloos internet.

2013 * Speeltuin
Ter ere van het 50-jarig bestaan kwam er een nieuwe speeltuin. Een heerlijke speelplek, waarin je de natuur herkent. Grote, houten balken vormen prachtige toestellen om te klimmen, klauteren en schommelen!

2014 * Extra douches
Wat is een ‘must’ op de camping? Een heerlijk warme douche! Daar wil je het liefst gelijk onder stappen, als je klaarstaat met je handdoek onder de arm! In 2014 zijn daarom 12 extra douches gerealiseerd.

2016 * Ingerichte tenten
Zoveel mensen, zoveel wensen! Ook in de ‘kampeerwereld’ signaleren we diverse trends. Luxe kamperen blijft populair. Wél het vrije kampeergevoel ervaren, maar niet zelf met tent en stokken sjouwen. Op ’t Woutershok spelen we erop in, terwijl we vasthouden aan onze kernwaarden: rust en privacy. Er staan slechts een paar luxe ingerichte tenten op de camping. We kiezen bewust voor natuurlijk materiaal en plekjes aan de rand van het veld.

2017 * Glasvezel + Wifi netwerk
Internet speelt een belangrijke rol in ons leven. Hoewel de vakantie een uitgelezen moment is om éven wat minder online te zijn, willen we graag up-to-date blijven. ’t Woutershok heeft geïnvesteerd in een aansluiting op het glasvezelnet. In dit buitengebied, middenin het Texelse bos, heeft dat letterlijk wat voeten in de aarde gehad. Graafwerkzaamheden, ondergronds gestuurd boren… Onze camping is nu weer klaar voor de toekomst met een betrouwbare, snelle verbinding.

Historie

  • Sinds 1963
  • Voormalig terrein
    Staatsbosbeheer
  • Natuurlijk karakter
  • Familie De Graaf
    eigenaar 1999
  • Ontwikkelingen
Van kampeerpaspoort tot Wifi
Van kampeerpaspoort tot Wifi
Online reserveren

Online Reserveren

Zoek en reserveer online! Bekijk de beschikbaarheid en prijzen van onze comfortplaatsen en ingerichte tenten. Klik hier.

360 tour

360 tour

Hoe ziet 't Woutershok eruit? Neem een kijkje vanuit de lucht op onze camping.

https://woutershok.texelinformatie.nl

Video tour

Video tour

Video tour

Een camping midden in de natuur, op het leukste eiland van Nederland. Kom alvast in vakantiestemming met onze video!

Ingerichte tenten

Ingerichte tenten

Keuze uit 4 typen luxe tenten! Compleet ingerichte tenten met trendy interieur. Kampeergevoel én alle comfort. 

Praktisch texel

Praktisch Texel

icoon autocaravan va € 65,-
icoon texelevignet va € 10,00
icoon fietshuren va € 9,50