Leuke doe-dingen op het eiland

‘Gaan we naar een eiland? Gaaf!’ In de huiskamers van kampeergezinnen hoor je enthousiaste reacties op Texelse vakantieplannen. Het klinkt niet alleen avontuurlijk: dat is het ook! Je moet eerst met een boot ‘over’. Op Texel zelf is van alles te beleven. Met stip op één: spelen aan de waterlijn, met je schepnet of bodyboard. Als we alle leuke ‘doe-dingen’ op het eiland willen opsommen, zijn we nog wel even bezig. Hieronder een paar tips.

Kijk uit!

Het bos heeft plekken waar je niet braaf op de paden hoeft te lopen. Daar liggen takken en stronken voor je klaar. Je mag ermee slepen, sjouwen en hutten bouwen. Neem je ouders ook mee naar de Fonteinsnol. Een coole uitkijktoren met héél veel trappen. Als het flink waait, voel je hem een beetje schommelen. Durf jij naar boven? Voor de kleintjes is het Sommeltjespad één grote ontdekkingstocht. Onderweg vind je stenen Sommeltjes, die in het maanlicht omtoveren tot dansende aardmannetjes. Minder spannend, maar wel zo leuk: kriebelbeestjes zoeken! In het bos wonen duizenden kevers, duizendpoten, spinnetjes en pissebedden.

X-factor

Wie heeft op Texel de X-factor? Wij kennen een paar goede kandidaten. De lammetjes zijn superlief en zacht. Op Schapenboerderij Texel mag je ze knuffelen! In Ecomare vind je hun geduchte tegenstanders. Zeehonden spetteren er vrolijk rond in bassins. Nee, je kunt ze helaas niet aaien. Pluspunt: ze doen wel grappige kunstjes! Sta je te dicht bij de rand, dan houd je het misschien niet droog. Binnen kijk je met ontzag naar de metershoge kaken van walvissen en ‘levensechte’ haaien.

Ook op je lijstje…

 • Meevaren op viskotter TX 10
  Sterke verhalen en glibberige garnalen!
 • Sommeltjespad
  Avontuur in het bos
 • Zelfpluktuin
  Aardbeien plukken en taartjes eten
 • Huifkartocht door de Slufter
  Leuk: over strand en slenkjes
 • Wadexcursie
  Met je voeten door de modder

Meer tips

 • Speelschip Oudeschild
 • Vuurtoren (45 meter!)
 • Bioscoop
 • Bonte Belevenis
Leuke doe-dingen op het eiland
Leuke doe-dingen op het eiland
Online reserveren

Online Reserveren

Zoek en reserveer online! Bekijk de beschikbaarheid en prijzen van onze comfortplaatsen en ingerichte tenten. Klik hier.

360 tour

360 tour

Hoe ziet 't Woutershok eruit? Neem een kijkje vanuit de lucht op onze camping.

https://woutershok.texelinformatie.nl

Video tour

Video tour

Video tour

Een camping midden in de natuur, op het leukste eiland van Nederland. Kom alvast in vakantiestemming met onze video!

Ingerichte tenten

Ingerichte tenten

Keuze uit 4 typen luxe tenten! Compleet ingerichte tenten met trendy interieur. Kampeergevoel én alle comfort. 

Praktisch texel

Praktisch Texel

icoon autocaravan va € 65,-
icoon texelevignet va € 10,00
icoon fietshuren va € 9,50