Avontuur in de duinen

Texel maakt iets in mensen los. Een gevoel van vrijheid, dat je vooral ervaart op de kilometerslange stranden. Of in De Slufter, waar de zee een streep aan de horizon is of de golven meedogenloos bakken water het gebied indrijven. De natuur op Texel kan je betoveren en inspireren. Niet voor niets kreeg praktisch het hele duingebied (en een stukje bos) het predikaat Nationaal Park van Texel. Als kleine jongen zag ik het vooral als één groot speelterrein. Opgegroeid tussen de hoge bomen, die met hun sterke armen de wind omarmen, ging ik dagelijks op pad. Hutten bouwen, of uren struinen door de duinen.

Grote geluksvogel

Inmiddels ben ik wat grijze haren en ervaring rijker. Maar die drang om erop uit te trekken, is nooit verdwenen. Het liefste kies ik in mijn KNRM-uitrustig het ruime sop. Bij voorkeur als windkracht 6 op de teller staat, zodat het zeewater om je oren spat. Er is bij mij geen wekker nodig om mijn passie te volgen. Als Texelaar ben je een ware gelukvogel, als je het mij vraagt. Waar u (soms) een lange reis moet maken voor een weekje Texel, zijn de prachtige duinen, de zee en natuurgebieden onze achtertuin.

Texelse hofleverancier

Goed, ik geef niet al onze geheimen prijs. Maar als gastheer van het Nationaal Park licht ik wél veel tipjes van de sluier op. Het beste uitkijkpunt bij de Horsmeertjes, bijvoorbeeld. Of het ‘Paadje van 14’. Via het bos en de duinen loop je in een oogwenk het strand op. Terwijl de schelpen op de slingerpaadjes onder je voeten kraken, is het heerlijk om je over te geven aan de stilte. In het broedseizoen zijn er trouwens genoeg lawaaimakers; de vogels laten luid en duidelijk van zich horen, mocht je in hun comfortzone komen. Het leukste Texelse geluid hoor je, wat mij betreft, niet in het Nationaal Park. Stap maar eens vroeg op de fiets richting De Hoge Berg. Het gekuch is daar niet van de lucht. Een boer met verkoudheid onder de leden? Mwa… het staat op vier poten en is hofleverancier van de Texeler dekbedden. Heeft u beeld?

Kom langs in de receptie voor meer tips!

Ricardo de Graaf      
 

 

Nationaal Park

  • Sinds 2002
  • 4.300 hectare
  • Bos, strand, duinen
  • Wandelen/fietsen
  • Excursies
  • 80 vogelsoorten
Avontuur in de duinen
Avontuur in de duinen
Online reserveren

Online Reserveren

Zoek en reserveer online! Bekijk de beschikbaarheid en prijzen van onze comfortplaatsen en ingerichte tenten. Klik hier.

360 tour

360 tour

Hoe ziet 't Woutershok eruit? Neem een kijkje vanuit de lucht op onze camping.

https://woutershok.texelinformatie.nl

Video tour

Video tour

Video tour

Een camping midden in de natuur, op het leukste eiland van Nederland. Kom alvast in vakantiestemming met onze video!

Ingerichte tenten

Ingerichte tenten

Keuze uit 4 typen luxe tenten! Compleet ingerichte tenten met trendy interieur. Kampeergevoel én alle comfort. 

Praktisch texel

Praktisch Texel

icoon autocaravan va € 65,-
icoon texelevignet va € 10,00
icoon fietshuren va € 9,50