Avontuur in de duinen

Texel maakt iets in mensen los. Een gevoel van vrijheid, dat je vooral ervaart op de kilometerslange stranden. Of in De Slufter, waar de zee een streep aan de horizon is of de golven meedogenloos bakken water het gebied indrijven. De natuur op Texel kan je betoveren en inspireren. Niet voor niets kreeg praktisch het hele duingebied (en een stukje bos) het predikaat Nationaal Park van Texel. Als kleine jongens zagen wij het vooral als één groot speelterrein. Opgegroeid tussen de hoge bomen, die met hun sterke armen de wind omarmen, gingen wij dagelijks op pad. Hutten bouwen, of uren struinen door de duinen.

Stelletje geluksvogels

We zijn wat grijze haren en ervaring rijker. Maar die drang om erop uit te trekken, is nooit verdwenen. Door de jaren heen zijn onze interesses een eigen kant op gehold. Waar de één met zijn camera in alle rust het goudgele avondlicht vastlegt, kiest de ander in KNRM-uitrustig het ruime sop. Bij voorkeur als windkracht 6 op de teller staat, zodat het zeewater om je oren spat. Eén ding hebben we daarin gemeen; er is geen wekker voor nodig om onze passie te volgen. Wij zijn een stelletje gelukvogels. Waar u (soms) een lange reis moet maken voor een weekje Texel, zijn die prachtige duinen, de zee en natuurgebieden onze achtertuin.

Texelse hofleverancier

Goed, we geven niet al onze geheimen prijs. Maar als gastheer van het Nationaal Park lichten we wél veel tipjes van de sluier op. Het beste uitkijkpunt bij de Horsmeertjes, bijvoorbeeld. Of het ‘Paadje van 14’. Via het bos en de duinen loop je in een oogwenk het strand op. Terwijl de schelpen op de slingerpaadjes onder je voeten kraken, is het heerlijk om je over te geven aan de stilte. In het broedseizoen zijn er trouwens genoeg lawaaimakers; de vogels laten luid en duidelijk van zich horen, mocht je in hun comfortzone komen. Het leukste Texelse geluid hoor je, wat ons betreft, niet in het Nationaal Park. Stap maar eens vroeg op de fiets richting De Hoge Berg. Het gekuch is daar niet van de lucht. Een boer met verkoudheid onder de leden? Mwa… het staat op vier poten en is hofleverancier van de Texeler dekbedden. Heeft u beeld?

Kom langs in de receptie voor meer tips!

Ricardo de Graaf      Patrick de Graaf  
 

 

Nationaal Park

  • Sinds 2002
  • 4.300 hectare
  • Bos, strand, duinen
  • Wandelen/fietsen
  • Excursies
  • 80 vogelsoorten
Avontuur in de duinen
Avontuur in de duinen
Video tour

Video tour

Video tour

Een camping midden in de natuur, op het leukste eiland van Nederland. Kom alvast in vakantiestemming met onze video!

Ingerichte tenten

Ingerichte tenten

Nieuw: 3 typen luxe tenten! Compleet ingerichte tenten met trendy interieur. Kampeergevoel én alle comfort. 

Blog Woutershok

Blog Woutershok

Ricardo de Graaf neemt u mee op pad. Mooie beelden en leuke verhalen over Texel, door een rasechte eilander.

Praktisch texel

Praktisch Texel

icoon autocaravan va € 65,-
icoon texelevignet va € 7,50

naar Texel in 20 minuten.